Plutonierul major Creastă Lucian a fost acuzat oficial de TENTATIVĂ de OMOR. Pompierul riscă până la 12 ani de închisoare

4022
0
Share:

Creastă Lucian, subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri din Roşiorii de Vede, a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Militar Bucureşti, Creastă Irina, soţia acestuia, s-a constituit parte civilă. Dacă va fi găsit vinovat, pompierul riscă până la 10 ani de închisoare la care se adaugă un maxim special al pedepsei de 2 ani şi 6 luni, având în vedere că infracţiunea a fost săvârşită asupra unui membru al familiei.

La sfârşitul lunii martie, Creastă Lucian a contestat măsura arestului preventiv, dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Militar Bucureşti. Instanţa de judecată a respins solicitatea, constatând legalitatea şi temeinicia arestului preventiv.

Reamintim că la data de 8 martie 2017, în jurul orei 19.45, în timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul  Creastă Lucian, aflat în stare de ebrietate, şi-a înjunghiat soţia în mod repetat, cu un cuţit de bucătărie, după care a încercat să se sinucidă. Militarul în cauză şi persoana vătămată au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale, iniţial la un spital din municipiul Roşiorii de Vede, iar ulterior la Spitalul Judeţean Teleorman. Potrivit concluziilor preliminare emise de către medicul legist, persoana vătămată a suferit leziuni produse prin lovire repetată cu corp dur tăietor, înţepător, care necesită pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale, fiind de natură a-i pune în primejdie viaţa. Cercetarea la fața locului a fost efectuată de o echipă operativă formată din doi procurori militari.

Share: