Ziua mondială a educaţiei, sărbătorită la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”

Dragi copii,
Sunteţi importanţi!
Ştim că puteţi!
Vă respectăm!
Reuşim împreună!
Credem în voi!
Vă încurajăm!
Vă sprijinim!
Vă iubim ca pe fiii noştri!

Aşa ne întâmpinăm an de an generaţiile de elevi, încurajându-i cu şi mai multe alte variante ale afirmaţiilor de mai sus, educaţia fiind oferită cu dragoste, cu încredere, cu puterea exemplului personal.
Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an în şcolile noastre prin activităţi specifice, diverse, creativitatea copiilor şi a profesorilor lor neavând limite.
La Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Alexandria, elevii clasei a VI-a C şi-au exprimat gândurile lor frumoase despre ceea ce înseamnă pentru ei a fi elevi  în limba engleză, alături de doamna profesor Băjan Claudia, şi nu oricum, mesajele lor fiind pictate de micii artişti, împreună cu „doamna de desen”, subsemnata, adică, pe tricouri, cu culori acrylice. Am cântat, am dansat împreună, ne-am vărsat apa colorată, din greşeală, pe noi, totul terminându-se cu bine, pacea fiind cea care a pus capăt micilor incidente. Activitatea interdisciplinară a plăcut foarte mult micilor elevi, iar tricourile pictate au putut fi purtate cu mândrie de ei, mesajele însoţindu-i peste tot, imaginile vorbind de la sine.

„Hey, teachers leave the  kids alone
We don’t need another brick in the world!” (Pink Floyd )
„Power to the voice is power to the people!”
„Teach peace.”
„One book, one pen, one child and one teachear can change the world!”
„Education is a right!”
„Tiny moments that matter.”
„Your future is in your hand!”

Profesor Educaţie Plastică,
Purcărea Cristiana-Mihaela