Zi istorică pentru comuna Troianul! Excelența Sa Paul Brummell, alături de primarul Ionel Neagu

Zile de neuitat pentru primarul localității Troianul, Ionel Neagu, și pentru cetățenii din zonă. După festivitățile prilejuite de „Ziua comunei”, un alt moment remarcabil avea să-și pună amprenta asupra vieții comunității locale.

Astăzi, 13 mai, la primele ore ale dimineții, Excelența Sa Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii, alături de soție și de copil, au fost prezenți în comuna Troianul pentru a admira un loc unic în România. Este vorba de Rezervația Naturală Pădurea Troianul, zonă în care, la începutul lunii mai, înflorește BUJORUL ROMÂNESC, o floare deosebită, ocrotită de lege.

Conform declarație primarului Ionel Neagu, prezența Ambasadorului Paul Brummell în comuna Troianul a fost un moment inedit. Unic într-o viață!

„A fost o experiență de neuitat, un moment de excepție în viața fiecărui cetățean. Domnia Sa a dorit să afle cât mai multe detalii despre bujorul românesc, care trăiește în acest colț de Rai. A fost o comunicare liberă, ca între doi oameni ce, parcă, se cunoșteau de o viață”, a declarat Ionel Neagu, primarul din Troianul.

În semn de respect, edilul șef din Troianul i-a oferit Excelenței Sale două volume despre tradițiile și obiceiurile din zonă, și un buchet de flori, de bujori din gospodăria proprie.