VOLEI FEMININ / TROFEUL CUPA ROMÂNIEI, CÂŞTIGAT DE CSM ALBA BLAJ LA ALEXANDRIA


Campioana ţării la volei feminin, CSM Volei Alba Blaj, a adăugat miercuri un nou trofeu naţional în vitrina succeselor din ultimii ani. Într-o atmosferă deosebită, ardelencele au învins în Sala Polivalentă din municipiul Alexandria pe CSM Târgovişte cu 3-1 (25-19, 20-25, 25-18, 25-22), în finala Cupei României, ediţia 2018-2019. Anterior, în semifinale, CSM Târgovişte a trecut de CSM Lugoj (3-0), în timp ce formaţia din Blaj a câştigat în faţa grupării CSM Bucureşti (3-1).

Reamintim că tot în reşedinţa judeţului Teleorman, la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Final Four Cupa României – masculin, cu participarea echipelor Arcada Galaţi (campioana ţării), Dinamo Bucureşti, Municipal Zalău şi Ştiinţa Explorări Baia Mare. La băieţi, în acest an Cupa a revenit dinamoviştilor din  Capitală, care au învins în meciul decisiv pe Arcada (3-1).

Cu siguranţă, alegerea Sălii Polivalente din Alexandria de către Federaţia Română de Volei drept gazdă pentru astfel de „întâmplări” sportive importante – naţionale şi internaţionale (vezi meciul de calificare la CE, România-Spania) – poate stimula şi conducerile altor federaţii pentru organizarea aici a unor evenimente asemănătoare.

ŞTEFAN STAN