Virgiliu Cocoşilă, vice la CJ Teleorman, reclamat de SECURITATEA ceauşistă pentru “dezinteres în exercitarea atribuţiilor de serviciu”

793
0
Share:

Pe vrea comunismului, atunci când lucra la IELIF Alexandria, Virgiliu Cocoşilă, actual vicepreşedinte al CJ Teleorman, nu prea s-a omorât cu munca. Conform unui document eliberat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) Cocoşilă a fost supravegheat de ofiţerii regimului opresiv, pe motiv că nu ducea la bun sfârşit ceea ce era stipulat în fişa postului.

În 2015, în timp ce ocupa funcţia de şef al Autorităţii Rutiere Române- Agenţia Teleorman, a fost verificat din oficiu. În baza notei de constatare, a reieşit că acesta a avut dosar informativ la SECURITATE, din care reiese că, în perioada 1986-1987, a fost urmărit pentru “dezinteres în ceea ce priveşte îndeplinirea sarcinilor de serviciu“.

Întrebat despre subiect, Virgiliu Cocoşilă a declarat că nu a fost curios să afle care au fost sarcinile pe care nu le-a îndeplinit şi nu a solicitat date suplimentare de la CNSAS. Omul 2 din CJ Teleorman bănuieşte că la mijloc ar fi vorba de refuzul de a pleca într-o ţară din Orientul Mijlociu, mai precis în Libia.

“ La IELIF, erau salarianţi cunoscuţi ca oameni ai SECURITĂŢII. Nicodată, nu am fost racolat pentru a oferi informaţii despre un angajat sau altul. Cred că totul mi se trage din momentul în când nu am acceptat să plec în Libia, explicându-le că nu pot face acest lucru din cauza unor probleme de familie”, a afirmat Virgiliu Cocoşilă.

 

Share: