Unsprezece primari şi-au dat întâlnire la Vităneşti, pentru înfiinţarea GAL

Ieri, 4 februarie, în sala de şedinţe a primăriei Vităneşti, a avut loc o întâlnire de lucru pentru înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală (GAL). Au participat primarii din localităţile Nanov, Poroschia, Ţigăneşti, Brânceni, Furculeşti, Smărdioasa, Ştorobăneasa, Mârzăneşti, Răzmireşti, Toporu (judeţul Giurgiu) şi Vităneşti.
S-a pus la punct strategia de dezvoltare a grupului, depistându-se proiecte eligibile, care vor fi depuse la Târgovişte, în luna august a acestui an.
Amfitrionul consfătuirii, Simion Nedea, primarul comunei Vităneşti, a ţinut să precizeze: „A fost o acţiune de grup. Fiecare dintre cei prezenţi şi-a spus punctul de vedere, am analizat posibilităţile. Nu poţi merge cu un dosar incomplet şi să ţi-l respingă. Dorim să facem într-aşa fel încât totul să fie perfect, ca să avem şanse reale de reuşită. E vorba de infrastructură, dotări, utilaje, proiecte pentru micii fermieri, întreprinderi particulare, prestări servicii pentru populaţie… Chiar şi înfiinţarea unei frizerii, cizmării, rotării. Ne-am gândit la orice oportunitate. Întâlnirea a fost benefică şi o vom repeta.”

Liviu B.