Un teleormănean condamnat pentru tâlhărie calificată, reținut de polițiștii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române

În perioada 10 – 23 august 2018, poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, au depistat 303 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 186 de minori. În ultimele două săptămâni, a fost clarificată situaţia în 392 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Printre persoanele identificate de oamenii legii s-a numărat și un bărbat de 29 de ani, din Teleorman, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, de 5 ani. Acesta era condamnat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Potrivit unui comunicat de presă, Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum şi de depistare a persoanelor dispărute.

Totodată, în această perioadă, au fost depistate 89 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 64 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 10 aveau mandate de arestare preventivă, 11 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, 3 persoane aveau sentinţe penale de internare în unită?i medicale de specialitate, iar o persoană era evadată.