Un polițist și un cetățean din Nenciulești au salvat de la moarte o bătrână intoxicată cu fum

În dimineața zilei de astăzi, 21 martie a.c., ag. șef Sultana Dănuț și cetățeanul Vlad Gigi, din localitatea Nenciulești, au fost salvatorii unei bătrâne de 78 de ani, intoxicată cu fum. Aceasta a fost scoasă cu mare greutate din dormitorul locuinței, care era inundat cu fum, victima fiind găsită căzută în apropierea sobei, existând riscul ca focul să aprindă hainele sale.
Pentru profesionalismul, spiritul civic si responsabilitatea fata de semeni, calitati umane deosebite dovedite de către cei doi salvatori, pompierii militari teleormăneni îi asigură de intreaga lor pretuire si respectul cuvenit! Felicitari!

În jurul orei 09.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Alexandria la un incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Nenciulești, cu posibilitatea existenței unei victime în interior. Spre evenimentul anunțat au plecat rapid două echipaje de salvatori, cu o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere cu apă și spumă, iar la sosirea lor au constatat că o bătrână, Maria P., de 78 de ani, era scoasă pe brațe de către un polițist și un cetățean (vecin al acesteia).

Victima, conștientă, ce prezenta intoxicație ușoară cu fum, a fost preluată imediat de către paramedicii SMURD care, după acordarea primului ajutor, au transportat-o de urgență la Spitalul Județean din municipiul Alexandria.

Pompierii militari au continuat operațiunea de localizare și lichidare a incendiului ce se manifesta mocnit într-un dormitor, acesta fiind inundat cu fum. După aproximativ o oră de intervenție, militarii au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale de peste 40000 de lei. Valoarea pagubelor, constând în mobilierul unui dormitor și mai multe materiale textile, a fost estimată la suma de 1000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

ISU Teleorman