Un bărbat din Turnu, cercetat penal după ce şi-a pus nepotul de 17 ani să conducă maşina

Poliţiştii din Turnu Măgurele au depistat un minor în vârstă de 17 ani în timp ce conducea un autoturism pe Şoseaua Alexandriei, deşi nu poseda permis de conducere.

Autoturismul îi fusese încredinţat de către un bărbat în vârstă de 69 de ani, domiciliat în municipiul Turnu Măgurele, acesta ocupând locul din dreapta faţă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducere’’şi “încredinţarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deţine permis de conducere”, urmând a se propune soluţie prin Parchet.

Un alt caz tras parcă la indigo s-a întâmplat în comuna Mavrodin. Aici, poliţiştii au depistat o tânără în vârstă de 21 de ani în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din comună, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Autoturismul în cauză i-a fost încredinţat de către un tânăr în vârstă de 29 de ani din municipiul Alexandria, acesta aflându-se pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului la momentul controlului efectuat de către poliţişti. Şi în acest caz, oamenii legii au deschis dosar penal.