Trimiși în judecată după ce au încercat să mituiască un polițist! Zorilă Ionuț și Stan Ionuț riscă până la 7 ani de închisoare

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, la data de 21.09.2018, a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Procurorii spun că Zorilă Florin Ionuț și Stan Ionuț ar fi încercat să mituiască un polițist, după ce au fost prinși în trafic conducând un autoturism cu numere provizorii de înmatriculare expirate.

În fapt, în data de 20 august a.c., un agent de poliție din cadrul I.P.J. Teleorman – Poliția municipiului Alexandria, a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Teleorman, prin care sesiza faptul că o persoană depistată în trafic în timp ce conducea un autovehicul având numerele provizorii de înmatriculare expirate a insistat și i-a oferit o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu întocmi actele de constatare ale infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Cei în cauză a fost prinși în flagrant în timp ce ofereau polițistului suma de 400 lei, pentru a nu întocmi actele de constatare ale infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

După constatarea în flagrant a infracțiunii, față de cele două persoane în cauză – coautorii infracțiunii de dare de mită, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, fiind luată și măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, față de inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.