Trei autobuze și mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă. Doi copaci căzuți pe șosea au întrerupt circulația pe DJ 503

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice nevaforabile, care au favorizat depunerea de polei sau zăpadă, pe raza județului Teleorman, mai multe autobuze și autoturisme au rămas înzăpezite iar din cauza gheții, doi pomi s-au rupt, blocând șoseaua în satul Butești, comuna Siliștea.

Conform ISU Teleorman, astăzi de dimineață, în jurul orei 04.30, trei autobuze, fără pasageri, au ramăs înzăpezite pe DJ 506, între localitățile Guruieni și Merișani, traficul fiind parțial blocat. S-a luat legatura cu reprezentanții Secției Drumuri Județene, care au intervenit imediat. La ora 07.00, o ambulanță SAJ a derapat ramânând înzapezită pe DJ 703, între Ciolanești și Baldovinesti. Pentru rezolvarea situației a intervenit CLSU Ciolanești cu un tractor. În jurul orei 09.00, un autocamion cu lemne a derapat la intrare în localitatea Balaci (D.N 65 A). În vehicul se aflau doi adulți și un copil de 10 ani. Situatia a fost rezolvata rapid de drumarii SDN Dobrotesti. Pe raza satului Antonești (DJ 612), în jurul orei 09.20, un autoturism în care se aflau patru persoane a derapat si a ramas blocat în zăpadă. Pentru scoaterea mașinii, au intervenit membrii CLSU Antonesti, cu un tractor;
Din cauza gheții, doi copaci s-au rupt, căzând pe DJ 503, pe raza satului Butești, blocând circulația. Pompierii militari din cadrul Detasamentului Videle au intervenit cu o autospecială, au degajat cei doi arbori cu ajutorul drujbelor, traficul fiind reluat în cel mai scurt timp. În jurul orei 10.45, un autoturism, cu un singur pasager, a derapat pe raza comunei Moșteni. A intervenit Detașamentul Videle cu o autospeciala de stingere. Un autoturism a derapat în jurul orei 11.00, pe raza localității Rădoiești, ( DJ 503), fiind implicată o singura persoana. Situația a fost rezolvată de CLSU și de drumarii de la Drumuri Județene. În jurul orei 11.10, pe raza satului Rădulești s-a produs un accident rutier. La sosirea echipajelor de intervenție, o autospecială pentru descarcerare și o Ambulanță SAJ, s-a constatat faptul că în mașină se aflau două persoane, neîncarcerate, una singura având nevoie de îngrijiri medicale. După acordarea primului ajutor, aceasta a refuzat transportarea la spital.

În continuare, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operational din cadrul ISU Teleorman, in cooperare cu celelalte structuri din cadrul CJSU Teleorman, pentru optimizarea misiunilor de raspuns.
NU UITAȚI!
Pentru siguranţa dumneavoastră, evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asigurați-va că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmariti la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.