Țiganii din Poeni acționează în stil mafiot. Un tânăr a văzut moartea cu ochii, după ce romii l-au atacat în trafic și l-au amenințat cu o sabie

Un tânăr din comuna Siliștea trăiește un adevărat coșmar. De mai bine de două luni este amenințat cu moartea, înjurat, urmărit și i se cere taxă de protecție. 50 de milioane de lei vechi pentru a fi lăsat în pace. În ciuda numeroaselor sesizări, polițiștilor din Videle și Poeni parcă  le este frică de infractori, ca să nu zicem că sunt mână-n mână. Mai mult, Alexandru Conti s-a adresat procurorilor DIICOT Teleorman. În zadar. A primit un răspuns halucinant. Nu există personal. Unul dintre procurori era în concediu de odihnă, celălalt, în Spital. Cu alte cuvinte, nu are cine să instrumenteze cazul. Ulterior, plângerea a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle. Aici, situația este și mai gravă. Procurorii fug de Parchetul din Videle ca “dracu de tămâie”.

“În seara zilei de 3.11.2018, împreună cu trei prieteni am plecat către comuna Blejești. În timp ce mă deplasam pe DJ601, în dreptul stației Peco din Purani, am observat ca eram urmărit de o mașina în care se afla numitul “Sentiment”. La ieșirea din Purani, acesta a intrat în depășire iar atunci când a ajuns în poziție paralelă cu mine a tras dreapta de volan, cu intenția de a mă arunca în afara părții carosabile. Am oprit autovehiculul, moment în care  “Sentiment” a coborât din mașină, purtând asupra sa un cuțit gen sabie de circa 30-40 de cm lungime. A venit la geam și mi-a spus să deschid ușa masinii afirmând răspicat că vrea să mă omoare. Când a văzut că nu deschid portiera, a lovit de mai multe ori cu cuțitul în geamul ușiilor încercând să le spargă. În acel moment, prietena mea a sunat la 112, iar eu am reușit să plec cu autoturismul. Imediat, acesta a pornit în urmărirea mea. Pe drumul dintre Purani și Blejești, m-a lovit de mai multe ori cu mașina încercând să mă arunce în șanț. La intrare în Blejesti, am fost din nou depășit de acesta. A oprit mașina în poziție perpendiculară, blocându-mi drumul. A coborat, din nou, având asupra sa același cuțit, a lovit geamurile, mi-a zis să cobor, afirmând că urmează să intre peste mine în casă și să mă omoare. Am reușit să fug prin șanțul de la marginea drumului, și am parcat mașina in curtea prietenei mele, așteptând echipajul de poliție.

În declarația dată la poliție, am arăt faptul că, în urmă cu doua luni, împotriva acestuia am formulat plângere penală pentru hărțuire, amenințare, șantaj și extorcare de bani, pe care am depus-o la DIICOT Teleorman, ulterior fiind preluată de către Parchetul de pe lângă judecătoria Videle”, a declarat Alexandru Conti.

Tânărul mai spune că în urma atacului violent atât el cât și persoanele ce-l însoțeau au suferit atacuri de panică, iar din cauza amenințărilor repetate este obligat să circule numai ziua si să fie însoțit în permanență de cineva.

“De două luni viața mea s-a schimbat. Îmi este frică să dorm singur în casă, îmi este frică să merg singur pe stradă. Lipsa măsurilor ce ar fi trebuit luate împotriva agresorilor a dus la încurajarea acestora”, a mai spus tânărul.

În plângerea depusă la DIICOT, în luna august 2018, se arată că “În dimineata zilei de 12.08.2018, am fost abordat de către numitul Ady Dulce care a început să mă înjure, să mă amenințe cu bătaia și cu moartea, reproșându-mi că, în urmă cu 3 ani, tatăl meu i-a interzis accesul într-un club, deoarece de nenumărate ori a provocat scandal. După câteva minute, a venit și Van-Damy care a proferat injurii la adresa mea și a celorlalți. Ulterior, am vrut să plec cu mașina, însă numiţii Ady Dulce si Van-Damy  au sărit pe mine și m-au lovit cu pumnul peste față. Din cauza faptului că cei doi deveniseră foarte agresivi, amenințând că vor chema mai multe persoane de etnie rromă, am sunat la 112. După aproximativ 10 minute, a sosit un echipaj de poliție care ne-a escortat până în fața locuinței mele. În aceeași seară, am plecat spre Blejești. Pe tot parcursul drumului, am fost urmăriți de mai multe mașini. Ulterior, am aflat ca în autoturisme se aflau numiții Ady Dulce, Pintea, Sponsorul, Adrian Ioniţă zis „ Pionu”, Sentiment și Enache Nicu zis „ Găinaru’”.  În seara zilei de 13.08.2018, am fost sunat de către mătușa mea, care mi-a transmis faptul că „Sentiment” și alte persoane ne caută. Tot de la mătușa mea am aflat că aceștia l-au abordat pe un cetățean din satul Butești, pe care l-au întrebat dacă a văzut când am fost lovit. Acesta a afirmat ca a fost de față, moment în care „Sentiment” i-a cerut să îngenuncheze, umilindu-l și l-au amenințat că dacă va depune mărturie la poliție îl va omorî în bătaie. A doua zi, unchiul meu a luat decizia de  a purta o discuție cu liderul clanului  de romi: Pintea și tatăl acestuia, zis Cocoș, consilier local în cadrul primăriei Poeni și bulibaşă al țiganilor din comună. Respectivii au afirmat  că singura posibilitate ca noi să scăpam de bătaie este să-i plătim. De asemenea, atât Cocoș, cât și fiul acestuia i-au dat garanții verbale unchiului meu că nu se va mai lua nimeni de noi dacă îi plătim”.