Termen la Curtea Supremă, în cazul primarului din Drăcșenei, Ion Glonț, acuzat de conflict de interese

Ion Glonț, primarul comunei Drăcșenei, va afla la sfârșitul anului viitor, dacă mai rămâne în funcție. După aproximativ un an și jumătate de la declararea recursului împotriva decizie Curții de Apel București, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au stabilit primul termen de judecată. Astfel, procesul în care edilul șef din Drăcșenei este acuzat de conflict de interese de natură administrativă va avea loc în data de 14.11.2019.

Într-un comunicat de presă, Agenția Națională de Integritate preciza că primarul Glonț și-a angajat nevasta în funcția de asistent personal, în cadrul unui Serviciu din subordinea unității administrativ teritoriale. La vremea respectivă, inspectorii ANI spuneau că s-au încălcat dispozițiile legii 161/2003, și anume ”primarii şi viceprimarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

”În exercitarea mandatului de primar, a emis dispozițiile și a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soției sale în funcția de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială al primăriei comunei Drăcșenei”, se arată în comunicatul ANI.