Theodor Paleologu, ironii “în rafală“ la adresa premierului: “O confruntare între mine şi Dăncilă ar fi un motiv de amuzament pentru teleormăneni”


Destins şi pus pe şotii! Aceasta a fost atitudinea fostului ministru Theodor Paleologu, actual candidat la şefia statului din partea PMP, în conferinţa de presă susţinută la sediul formaţiunii politice din municipiul Alexandria.

Cum era de aşteptat, ironiile la adresa premierului Viorica Dăncilă au curs “în rafală”. Persiflat a fost şi preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, de asemenea candidat la preşedinţia României. Despre cei doi, diplomatul a spus că vor merge în Statele Unite “ca să se afle în treaba”, iar premierului Dăncilă i-a sugerat că ar fi bine să stea cât mai mult acolo!

“Până acum (n.n duminică) au foat validate doar două candidaturi. A mea şi a doamnei Dăncilă. Ar fi excepţional de distractiv, dacă finala ar fi Dăncilă şi Paleologu. Promit întregii ţări un spectacol extraordinar. Şi pentru teleormăneni va fi, de asemenea, un motiv de mare amuzament. Pe de altă parte, pentru România ar fi bine ca doamna Dăncila să nu intre în turul II. Este momentul ca PSD să înţeleagă că a întrecut orice fel de limită, că această clică, reprezentată de Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan şi alţii, a bagat partidul într-o zonă a nefrecventabilităţii. Stiţi bine că doamna Dăncilă a plecat în Statele Unite, unde se duce ca să se afle-n treabă. Petrea Ţuţea avea o formulă… aflare-n treabă ca metodă de lucru la români!… De altfel şi Barna se află tot în treabă. Şi el pleacă în Statele Unite. Dacă te uiţi la programul lor, e complet irelevant. Singurul care se duce cu un rost în SUA este preşedintele Iohannis, pentru că el reprezintă România, se duce cu un rost la Adunarea Generală ONU. În schimb, ceilalţi doi vor şi ei să se bage-n seamă. Dacă se duce Iohannis, hai şi ei, să facă ceva! Nu fac nimic, doar participă la o reuniune a Camerei Româno-Germane, care e alta decât Camera de Comerţ Americană, atât de importantă pentru România, iar Barna bate la uşa unui Institut de Cercetări privind Europa de Est. E ca şi cum eu m-aş duce la Harvard, în campanie electorală, să ţin un curs despre Noica. Este interesant, onorant, dar foarte deplasat. Din punctul meu de vedere, bine ar fi ca premierul Viorica Dăncilă să stea cât mai mult acolo”, a declarat Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru preşedinţia României.

Infotr.ro