Teleormanul a ieșit de sub „Codul Portocaliu”. Până la ora 21.00, județul este sub „Cod Galben” de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie a revenit asupra prognozei pentru Teleorman. Conform ultimului mesaj, mai multe județe din țară, printre care și Teleorman, au ieșit de sub „Codul Potocaliu”. Însă, vremea rămâne în continuare instabilă și cel puțin până la ora 21.00, județul Teleorman va fi sub Cod Galben de instabilitatea atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…25l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Începând din această seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20…25 l/mp.