Teleormănenii, invitați să participe la Concursul Național de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza zonală

În perioada 20 – 21 iunie a.c., în Parcul Pădurea Vedea, din muncipiul Alexandria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman va organiza Concursul Național de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza zonală.

„Teleormănenii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la acest eveniment, să se bucure de întrecerea pomierilor militarilor, să vadă cele mai noi autospeciale şi echipamente folosite la intervenţie şi să cunoască cât mai multe despre activitatea salvatorilor”, a declarat colonel Stancu Marius, inspector șef al ISUJ Teleorman, într-o conferință de presă desfășurată la sediul instituției.

La competiție sunt înscrise echipele reprezentative de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat din cadrul a șase inspectorate județene pentru situații de urgență (Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman) și cea din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani.

Pompierii militari îşi vor demonstra cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii.

Competiţia cuprinde două probe: „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului ajutor calificat”.

Este primul eveniment de acest gen care se desfăşoară în judeţul nostru, motiv pentru care  teleormănenii prezenți la această competiție vor avea posibilitatea să urmărească în mod real intervenţiile structurilor profesioniste de intervenţie ale loturilor participante, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordarea primului ajutor calificat în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite.

Cele şase echipaje de pompieri paramedici din cadrul inspectoratelor Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Călăraşi şi din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani se vor întrece pentru câştigarea primului loc pe podium, statut care permite accederea în actul final al competiţiei, anume în cadrul Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Pe parcursul celor două probe, cele şase echipaje vor lucra simultan, fiind apreciate de către evaluatori atât îndemânarea, cât şi rapiditatea, dar şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice.

PROGRAMUL DE DESFĂȘURARE AL COMPETIȚIEI

 Miercuri, 20 iunie 2018

 ora 08.00 – 09.00 – Festivitatea de deschidere;

ora 9.00 – 16.00 – Proba de descarcerare și prim ajutor calificat.

Joi, 21 iunie 2018

ora 8.00 – 13.30 Proba de descarcerare și prim ajutor calificat;

ora 13.30 – 14.30 Centralizare rezultate și stabilire clasament;

ora 14.30 – 15.30 – Festivitatea de premiere