Tăriceanu, așteptat cu nerăbdare, la Alexandria. Deputatul Ică Calotă, ales președinte ALDE Teleorman

Zi istorică pentru ALDE Teleorman. În prezența celor mai importanți liberi, i-am numit aici pe președintele Călin Popescu Tăriceanu și pe secretarul general Daniel Chițoiu, organizația județeană și-a ales președintele, vicepreședinții și Biroul Politic Teritorial. După numărarea voturilor, cei 207 de delegați au decis ca deputatul ICĂ Florică Calotă să fie președinte formațiunii politice din județ. Totodată, au fost aleși și cei cinci vicepreședinți, în persoana lui Samuel Calotă, Alina Cațan, Virgil Cocoșilă, Aurel Cinzacă și Valeriu Purcea. La Conferința județeană au mai participat deputatul ALDE Mihai Niță și lideri din județele Olt, Dâmbovița, Argeș și București, iar ca invitat special Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman.

Importanța evenimentului avea să fie data prezența președintelui Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre cei mai apreciați oameni politici din ultimii 28 de ani. În nota-i caracteristică, cu un discurs ce te ține cu sufletul la gură, Tăriceanu a spus că se bucură când vede o sală plină, formată din oameni care contribuie la rezultatele partidului.

“Ceea ce am făcut până acum la guvernare este o dovadă că ne gândim la România, că ne gândim la oameni, iar oamenii apreciează ce am realizat pentru ei și ce dorim în continuare să facem. Noi nu mergem cu promisiuni, ci cu angajamente, cu termene pe care dorim să le respectăm. În felul acesta, putem să dăm socoteală alegătorilor noștri. În politică cetățenii nu o să mai creadă în povești și promisiuni. Trebuie să te angajezi la lucruri realiste, ca oamenii să te aprecieze pentru ceea ce faci”, a precizat Tăriceanu.

Președintele ALDE a vorbit și despre abuzurile săvârșite de către anumite instituții ale statului, de lupta anticorupție, despre statul paralele, susținând apărarea drepturilor și libertățile cetățenilor.

În discursul său, Daniel Chițoiu a făcut referire la rezultatele pozitive obținute de către ALDE Teleorman, punctând și buna colaborare cu PSD. Mesajul acestuia a fost unul clar, acela de a lăsa deschise ușile partidului.

Deputatul Ică Florică Calotă a ținut să mulțumesc fiecărui membru din organizație pentru efortul depus, în speranța că, în alegerile viitoare, toți se vor mobiliza exemplar pentru obținerea unor rezultate electorale cu mult mai bune decât cele anterioare.

“Vă mai aduceți aminte când am pornit în proiectul nostru cu Partidul Liberal Reformator, iar mai apoi cu ALDE? Atunci, mulți nu ne dădeau nici o șansă. Spuneau că este foarte greu să iei totul de la zero, că nu mai este loc pe scena politică pentru încă un partid și că, probabil, nu vom atinge pragul electoral. Dar determinarea voastră și munca depusă împreună ne-au demonstrat contrariul. Așa că la alegerile locale, ALDE Teleorman a reușit să câștige 3 primării, Frăsinet, Necșești și Sârbeni, 4 posturi de viceprimar și mulți consilieri locali. Am intrat și în Consiliul Județean, prin cei 2 consilieri. Unul dintre ei a devenit chiar vicepreședintele Consiliului Județean”, a mai precizat președintele ALDE din județ.