SPORTUL ALEXĂNDREAN DE ECHIPĂ ESTE PE „VAL”

434
0
Share:

Mai multe echipe din municipiul Alexandria angrenate în campionate naţionale obţin în mod constant rezultate bune în noul sezon competiţional.

Dacă despre FCM Alexandria am mai scris, formaţia din reşedinţa judeţului Teleorman fiind după şapte etape liderul seriei a treia a Ligii 3, cu maximum de puncte, trebuie remarcat, de asemenea, startul excelent al echipei de handbal Atletico Alexandria.

Elevii antrenorului Liviu Candidatu au obţinut duminică la Buzău o victorie foarte importantă în faţa unui adversar puternic, HC Buzău 2012. La capătul unui meci echilibrat, alexăndrenii s-au impus cu 26-25 (11-11) şi, astfel, au ajuns la trei succese din tot atâtea confruntări în seria A a Diviziei A de handbal masculin, ediţia 2017-2018. Ca urmare, Atletico ocupă locul întâi în această serie, cu maximum de puncte (9) în trei etape, pe poziţia a doua aflându-se CSM Bucureşti II – 7 puncte. Adică formaţia pe care o vor întâlni în etapa următoare la Alexandria, în Sala Polivalentă.

Un scor categoric, 7-0 (5-0), a realizat duminică, acasă, şi echipa feminină de fotbal, Universitatea Alexandria, în etapa a patra din Liga 1, victima evoluţiei consistente a teleormănencelor fiind gruparea Fortuna Becicherecu Mic din Timiş. Formaţia antrenată de Călin Pistolea se află pe locul cinci în clasament, având 4 puncte din două jocuri. Prima poziţie este ocupată de Olimpia Universitatea Tehnică Cluj, cu 12 puncte din 4 dispute. Alexăndrencele nu au jucat în etapa a doua la ASA 2013 Tg.Mureş, întâlnirea fiind amânată, o altă confruntare din etapa a III-a, acasă cu CS Târgovişte, reprogramându-se pentru 22 octombrie. Până atunci, însă, fotbalistele de la Alexandria se deplasează, duminică (15 octombrie) la Prundu Bârgăului.

Aşadar, rezultate meritorii ale acestor echipe care îmbogăţesc blazonul reşedinţei judeţului Teleorman, acolo unde şi autorităţile municipale se implică în susţinerea lor.

ŞTEFAN STAN

Share: