Sporting Roșiori poate scoate „Ştiinţa” din cursa pentru promovare!

După rezultatele înregistrate în etapa a 10-a a ligii a 3-a fotbalistice, se trage concluzia că atât la vârf, cât şi în zona de subsol a clasamentului, numărul de puncte care despart combatantele este foarte mic şi orice este pisibil. Astfel, în vârful clasamentului, surpriza acestei ediţii competiţionale, Flacăra Horezu care vine din poziţia de nou-promovată în liga a 3-a, conduce clar în clasament cu 26 de puncte, urmată de Turris-Oltul cu 22 puncte, nou-promovata Unirea Bascov şi Municipal Braşov cu câte 20 punte. „Ştiinţa”, după semieşecul cu echipa a 2-a a Universităţii, a acumulat numai 18 puncte, cu 8 mai puţin decât liderul. Sâmbătă, la Severin, Sporting Roşiori poate scoate Ştiinţa din cărţile promovării în cazul unui rezultat favorabil roşiorenilor, egal sau victorie.

La subsolul clasamentului,  Alexandria a luat o „gură de oxigen” după victoria de la Ploieşti cu Astra 2 şi a urcat pe locul 11 cu 14 puncte. Pe locul 12 se află Hermannstadth Sibiu cu 12 puncte, iar pe 13 Sporting Roşiori tot cu 12 puncte dar diferenţa de poziţie este făcută de golaveraj şi rezultatul direct dintre roşioreni şi sibieni, scor 1-3 pe terenul lui Sporting.

Aşadar, etapa a 12-a aduce un meci foarte greu pe teren propriu pentru alexandreni care întâlnesc ocupanta locului 3, Unirea Bascov, o partidă normal uşoară la Turnu în faţa celor de la ACSO Filiaşi şi meciul „căinesc” de la Severin unde un punct sau trei sunt vitale pentru Sporting dar şi pentru gazde, dacă nu vor să iasă din cursa pentru promovare.

M. Amuza