Societatea TEL DRUM şi reprezentanţii săi au contestat în instanţă măsura sechestrului asigurator

982
0
Share:

Controversata firmă Tel Drum a atacat în instanţă decizia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin care s-au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând societăţii. Şi Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai Tel Drum, s-au adresat instanţei de judecată, solicitând anularea măsurii asiguratorii. Cei doi sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Procesele vor avea loc la Tribunalul Teleorman, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru joi, 21 decembrie 2017.

În ordonanța procurorilor  DNA se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: La data de 16 mai 2017 a fost înregistrată sesizarea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, în cursul anului 2016, ar fi folosit o schemă de obținere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea prețului unor utilaje. În cursul lunii iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială TEL DRUM SA în cadrul programului „Creșterea Competitivității Economice”, finanțat din fonduri europene. În cadrul proiectului, TEL DRUM SA urma să achiziționeze o „stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a SC TEL DRUM SA”. În urma depunerii cererii de rambursare în luna februarie 2016, beneficiarul TEL DRUM SA a primit în cadrul proiectului, suma nerambursabilă de 4.849.375 lei, sumă apropiată de valoarea maximă eligibilă, din care majoritatea, respectiv suma de 4.170.462,5 lei provenind din fonduri europene… În consecinţă, mai spun procurorii, societatea comercială TEL DRUM SA a obținut, pe nedrept, suma de 4.849.375 lei reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă din cadrul proiectului.

Share: