Situație tensionată la Spitalul “Caritas”. Medicii vor refuza să primească pacienți infectați cu Coronavirus. Șeful ATI și-a dat demisia

Medicii și cadrele medicale de la Spitalul “Caritas”, din municipiul Roșiorii de Vede, contestă decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care unitatea spitalicească va fi transformată în Centru tampon pentru tratarea bolnavilor cu Coronavirus. În cadrul unei ședințe fulger, convocată în această dimineață de către Managerul Lucian Alexe, șefii de secții și-au exprimat nemulțumirea față de hotărârea adopată și spun că nimeni nu i-a întrebat nimic, fiind puși efectiv în fața faptului împlinit. Aceștia i-au cerut managerului să trimită o scrisoare de protest Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică Teleorman, în care să se specifice că refuză primirea de bolnavi cu COVID-19. Motivul principal este acela că Spitalul nu dispune de aparatura de specialitate, fapt ce reprezintă un real pericol pentru ei și bolnavi, și nici de echipamente cu care aceștia să poată face faţă luptei cu coronavirusul, iar în cadrul instituției este încadrat un singur medic infecționist.

Potrivit declarației oamenilor din Spitalul „Caritas”, la finalul discuțiilor, șeful ATI ar fi anunțat că își depune demisia.