Silozul de la Smârdioasa s-a prăbușit! „Inexplicabil”, declară administratorul Cosmin Olteanu

Proiectat în 1978-1979 și construit în perioada comunistă, undeva în anul 1984, Silozului din Smârdioasa, mai precis partea din stânga clădirii, s-a făcut una cu pământul. Potrivit declarației oamenilor din zonă, zeci de tone de rapiță se află printre moloz. Pierderile sunt imense, iar o evaluare a pagubelor va fi efectuată în următoarea perioadă.

„Atât clădirea, cât și cantitatea de rapiță sunt asigurate”, a declarat Cosmin Olteanu, unul dintre administratorii Silozului. Despre cauzele care au dus la prăbușire, acesta a spus că „a căzut dintr-o dată, nimeni nu-și explică, mai cu seamă că, înainte, nu au fost identificate crăpături în structură de rezistență sau în clădire”.

În momentul de față activitatea la Silozul din Smârdioasa nu este întreruptă iar orice fermier își poate depozita recolta.

„Spațiul este suficient. Capacitatea Silozului este de 44.000 de tone. Numai un sfert a fost afectată. Încercăm, pe cât posibil, să mai recuperăm din recolta depozitată. La fața locului vor ajunge și specialiști în construcții, care vor încerca să afle motivele ce au dus la prăbușirea respectivei clădiri”, a mai precizat Cosmin Olteanu.