Siguranţa rutieră, prioritate a poliţiştilor teleormăneni

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Roşiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis în cazul unui tânăr în vârstă de 20 de ani, domiciliat în comuna Măldăieni, depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.C. Măldăieni, deşi nu poseda permis de conducere.

La data de 11.01.2020, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Dobroteşti au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis în cazul unui bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna Dobroteşti, depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Stejarului din localitatea de domiciliu fără a poseda permis de conducere.

La data de 12.01.2020, poliţistii din cadrul Poliţiei Oraşului Zimnicea au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice în cazul unui bărbat în vârstă de 51 de ani din oraşul Zimnicea, depistat în jurul orei 03:00, în timp ce conducea un autoturism pe strada Portului, deşi consumase băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi conştientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, fiind aplicate peste 80 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 lei. Dintre acestea, 42 au fost aplicate pentru depăşirea limitei de viteză, iar şase pentru nereguli privind depăşirea.   Totodată, au fost reţinute 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte prevederile legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice!