”Sfântul” primar Bădănoiu şi-a acordat, ilegal, spor de dificultate. Prejudiciul este de 1,6 miliarde de lei vechi

Nicolae Bădănoiu, primarul oraşului Videle, nu este uşă de biserică. Nici măcar o mică parte din tocul lăcaşului sfânt. Cel puţin aşa reiese din ultimul raport al Curţii de Conturi, care a scos la iveală un prejudiciu de peste 1,6 miliarde de lei, ca urmare a unui spor de dificultate acordat de primarul urbei…primarului Nicolae Bădănoiu. De mărinimia edilului şef a beneficiat şi fostul viceprimar, Marius Nedelcu, condamnat la închisoare pentru luare de mită.

Astfel, spun inspectorii Curţii, în exerciţiul bugetar al anului 2015, în baza dispoziţiei primarului, s-au acordat nelegal primarului, viceprimarului şi unor salariaţi ai Primăriei oraşului Videle, membri în comisiile de fond funciar, drepturi de personal sub forma sporurilor de dificultate pentru participarea la comisiile locale de fond funciar în procent de 30% din salariul de bază lunar sau indemnizaţia lunară. Aceste drepturi salariale au fost acordate primarului, viceprimarului oraşului Videle şi angajaţilor Primăriei oraşului Videle, membri în comisiile de fond funciar şi în exerciţiile bugetare ale anilor 2014 şi 2016, până la data încheierii misiunii de audit.

Acum, primarul Bădănoiu şi subalternii domniei sale sunt buni de plată. Cu alte cuvinte, beneficiarii sporului de dificultate vor fi obligaţi să restituie bugetului local sumele încasate în mod ilegal.