Senator Eugen Pîrvulescu:”Personalului TESA din Spitalul TBC Roșiori i s-a făcut o mare nedreptate, prin eliminarea sporului pentru condiții periculoase”

Printr-o decizie aberantă, lipsită de corespondent în realitate, sute de oameni care lucrează în Spitalele TBC din întreaga țară nu mai primesc sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase. În fapt, este vorba de personalul TESA, care, în urma Anexei la Legea Cadru privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice au fost vitregiți de acest drept. În consecință, senatorul liberal George Cătălin Stângă a depus la Senat modificarea acestei legi. În expunerea de motive, se arată că documente oficiale dovedesc faptul că tot personalul care lucrează în toate structurile Spitalelor și Dispensarelor medicale de Pneumoftiziologie este expus condițiilor de muncă deosebit de periculoase.

Și în județul Teleorman, zeci de angajați ai Spitalului TBC din Roșiorii de Vede nu mai primesc acest drept. Senatorul Eugen Pîrvulescu consideră că măsura este una greșită, adoptată din rațiuni greu de înțeles.

“La Spitalul TBC din Roșiorii de Vede, vorbim de 13 salariați TESA și 18 care lucrează în Administrativ. Cu toții cunoaștem faptul că respectiva clădire este una monobloc, adică atât personalul sanitar, cât și cel TESA își desfășoară activitatea în același spațiu. Plecând de la acest aspect, spun că s-a făcut o mare nedreptate. Personalul tehnic, economic, secretariat sau administrativ prezintă același risc de îmbolnăvire, reprezentat de bacilul KOCH. Din păcate, această modificare cerută de noi nu a primit aviz pozitiv în Comisia de muncă, familie și protecție socială din Senat. Cinci senatori PSD și unul de la UDMR s-au opus. Este strigător la cer. Impotrivirea celor șase parlamentari o pot cataloga ca un atentat la viața și integritatea personalului TESA din spitalele TBC”, a precizat senatorul Eugen Pîrvulescu.