Senator Eugen Pîrvulescu: “Teleormanul pare un județ blestemat. Executivul nu a alocat nici măcar un leu pentru prăpădul produs de inundații”

În urma inundațiilor abătute peste Teleorman, sute de familii din județ au privit neputincioase cum agoniseala de peste ani se duce pe Apa Sâmbetei. Autoritățile au venit, au văzut, au luat notițe. Și cam atât. Pagubele sunt de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi iar în lipsa unei strategii apele vor face din nou prăpăd.

În ciuda acestei realități, Executivul condus de premierul Viorica Dăncilă, un personaj crescut și format pe aceste meleaguri, a rămas ca o stană. Neclintit și insensibil.

Deși Teleormanul este reprezentat la cel mai înalt nivel, amintim aici de prim ministrul Dăncilă, ministrul de interne, Dan Carmen Daniel, și de către Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, în ultima ședință de Guvern, niciun ban nu a fost alocat familiilor din județ, care au avut de suferit din cauza stihiilor. În schimb, 200 de tomberoane de mari dimensiuni, ce valorează peste 100 de milioane de lei vechi, au fost scoase din rezerva de stat și trimise în județ. Unde și cu ce scop? Nimeni nu poate da un răspuns.

Revoltat de indolența autorităților, senatorul Eugen Pîrvulescu spune că se va adresa, din nou, ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Demnitarul teleormănean declară că responsabili de situație sunt președintele CJ, Ionuț Cristescu, și prefectul Florinel Dumitrescu, oameni pentru care funcțiile deținute sunt încă o mare necunoscută.

“Astăzi (n.n. marți, 4 aprilie), la Senat, îl voi ruga pe colegul meu, pe ministrul Deneș, să reanalizeze situația din Teleorman. Este inadmisibil ca un premier ce se fălește că este din Teleorman, un ministru de interne ce își are obârșia în acest județ și un președinte al Camerei Deputaților, cu alte cuvinte cei mai importanți oameni din conducerea țării, să nu aloce nici măcar un leu pentru oamenii afectați de inundații. Mă uit pe HG, prin care aproximativ 50 de familii, din 5 județe din țară, au primit peste 3,5 miliarde de lei. Sunt revoltat când văd ca nicio familie nu este din Teleorman, când știm cu toții necazul ce s-a abătut peste acest județ. Pe de altă parte, sunt indignat când observ că, în ședința de Guvern de săptămâna trecută, au fost dați bani pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor inundațiilor, fără ca județul Teleorman să fie cuprins în listă. Este o mare nedreptat, o bătaie de joc la adresa conjudețenilor mei. În calitatea mea de senator, voi depune toate eforturile pentru ca în ședința de Guvern din această săptămână, Teleormanul și cetățenii afectați de inundații să primească un ajutor din partea statului. Este o obligație morală și normală. Nu înțeleg modul în care președintele CJ Teleorman, Ionuț Cristescu, și prefectul Florinel Dumitrescu au înțeles să își apere cetățenii. Îi consider niște lași. De teamă ca ar putea pierde vremelnicile funcții, nu au avut bărbăția să prezinte adevărata situație din județ, să spună “pe șleau” care au fost consecințele dezastrului. Sunt convins că premierul Dăncilă își va întoarce fața și către acest județ, iar în următoarea ședință, primăriile din Teleorman vor primi bani pentru efectuarea unor lucrări necesare în astfel de situații”, a precizat senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu.