SENATOR EUGEN PÎRVULESCU: TELEORMANUL A DEVENIT UN SAT FĂRĂ CÂINI? LEGEA E OPȚIONALĂ PENTRU PREFECTUL DE TELEORMAN?

Sunt deja zile bune de când în Teleorman se întâmplă o situație care exclude prevederile legale. Totul sub ochii închiși ai prefectului de Teleorman, Florinel Dumitrescu și ai ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, teleormăneacă și ea, dar la fel de determinată în a nu respecta legea de dragului partidului pe care îl respectă mai presus de norme.

În calitate de senator și de președinte al filialei din Teleorman a PNL, n-am putut să nu constat o situație alarmantă: actualii primari interimari ai comunelor Cervenia și Poeni, respectiv Slobozeanu Doru și Botescu Dănuț, au fost aleși consilieri locali la alegerile locale din 6 iunie 2016 pe listele ALDE, respectiv PMP.

Din informațiile furnizate de reprezentanții PNL Teleorman în birourile electorale de circumscripție ale comunelor Cervenia și Poeni, dar și vizualizând personal avizierele de la sediile celor două birouri de circumscripție, am constatat că cei doi, respectiv Slobozeanu Doru și Botescu Dănuț, și-au depus candidaturile pentru funcția de primar în comunele Cervenia, respectiv Poeni, din partea Partidului Social Democrat, așa cum rezultă din hotărârile de admitere ale candidaturilor adoptate de cele două Birouri Electorale de Circumscripție, respectiv nr. 02/12.10.2017 Cervenia și nr. 03/13.10.2017 Poeni.

În mod corect, după examinarea respectării de către cei doi a condițiilor legale pentru ca o persoană să poată candida, a condițiilor de formă și de fond ale listelor de susținători, dar și a declarațiilor de acceptare a candidaturilor, din care reiese, fără putință de tăgadă, că cei doi sunt membri ai Partidului Social Democrat, astfel cum impune art. 52 alin. (1) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, cele două birouri de circumscripție, Cervenia și Poeni, au procedat la afișarea în locuri vizibile a celor două candidaturi, conform dispozițiilor art. 52 alin. (7) din același act normativ.

Menționez că, potrivit art. 8 alin. (1)și (2) din Legea partidelor politice nr. 14/2003, republicată, un cetățean român nu poate face parte în același timp din două sau mai multe partide politice, iar înscrierea într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior.

În condițiile acestea, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul Florinel Dumitrescu ar trebui să fie un garant al respectării legii și să emită ordinul de încetare a mandatelor celor doi. Ei bine, el se prevalează de tot felul de scuze pentru a nu respecta legea și pentru a ne determina să ne mirăm cu adevărat de abuzurile care se fac în Teleorman în numele lui Liviu Dragnea.

Totuși, eu am făcut adrese peste adrese, pe care le-am trimis Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor din cadrul Camerei Deputaților și Senat, Ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, Prim Ministrului, Mihai Tudose, și prefectului de Teleorman, Florinel Dumitrescu, așteptând o soluționare a acestei situații care exclude legea în vigoare. Așa cum mă așteptam, totuși, niciunii dintre cei rugați să intervină nu au făcut nimic în sensul reglementării situației.

Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan aplică legea pesedeului într-un sat fără câini, iar prefectul Florinel Dumitrescu demonstrează că habar nu are de importanța atribuțiilor sale în garantarea respectării normelor statului român în teritoriu. Așa ceva este inadmisibil și cred că lucrurile acestea trebuie să se oprească. Noi nu putem tolera abuzul, chiar dacă el vine din partea ministrului Carmen Daniela Dan sau a obedienților lui Dragnea, puși în funcții pe care nici măcar nu le înțeleg. Însă, atâta vreme cât noi cunoaștem realitatea, nu ne oprim din a cere normalitatea în Teleorman. Haideți că se poate, domnule prefect! Haideți că trebuie, doamna ministru! Suntem aici și vă vedem!

Eugen Pîrvulescu

Senator PNL