Senator Eugen Pîrvulescu: „Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții produce îngrijorare în rândul investitorilor”

Într-o postare pe o pagină de socializare, senatorul liberal Eugen Pîrvulescu crede înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții nu este altceva decât o „vacă de muls” pentru guvernarea PSD-ALDE, o ambiție politică nejustificată ce va aduce pierderi imense în bugetul statului și îngrijorare în rândul investitorilor din România.

„Săptămâna trecută, Camera Deputaților a votat înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), care are în portofoliu 33 de companii profitabile și cu pierderi, cu scopul declarat de a contribui la „dezvoltarea infrastructurii României, crearea de locuri de muncă şi stimularea inovației şi a noilor tehnologii.“. Din proiect, aflăm că fondul va fi condus vreme de 18 luni de 16 oameni numiţi politic. Care este motivul înființării acestui fond, în condițiile în care România poate accesa sume pentru infrastructură din alte surse? Cum va eficientiza acest fond investițiile, în condițiile în care economia României este bazată pe consum, iar Guvernul nu a promovat nicio măsură care să impulsioneze investițiile în acest an și jumătate de mandat?
România are nevoie de stabilitate și predictibilitate pentru a rămâne o economie competitivă în raport cu celelalte țări europene. Acest fond nu asigură predictibilitate, ci doar îngrijorarea investitorilor, care vor deveni reticenți cu privire la bunul mers al economiei naționale, și așa mult încercată de măsurile fiscale pripite din ultima perioadă”, este mesajul transmis de senatorul Eugen Pîrvulescu.