Scriitorul româno-canadian, Julian Gamentz, organizează Turneul de carte ”Loc lângă tine, loc fără tine”. Prima oprire va fi la Alexandria

Julian Gamentz, autorul poemului manifest « La moartea Regelui meu drag al Romaniei », prezent si astăzi sub bustul Regelui Mihai I al Romaniei din Piateta Regelui, își va lansa în România cărțile ”40 de zile” și ”Cuvântul care mă însoțește”, în cadrul Turneului de carte ”Loc lângă tine, loc fără tine”, în perioada 14 – 18 mai în orașele Alexandria (14 mai), Iași (15 mai), Cluj (16 mai), Sibiu (17 mai) și București (18 mai).

Aflat într-o continuă călătorie, între țara natală și țara adoptivă, Iulian Gamentz scrie într-o limbă română de mare acuratețe, prin care reușește să surprindă emoții și stări, trăiri și extaz sufletesc, care așează în cărțile sale o atmosferă specială, de un modernism evident, fără complexe și false pudori. Iulian celebrează familia, soția, copiii, părinții, și scrie despre pierderea mamei soacre o carte-recunoștință, care creionează în mod rarisim în literatură un personaj luminos, generos și esențial.

Paginile celor două cărți – ”40 de zile”, un roman al despărțirii de un parinte și ”Cuvântul care mă însoțește”, un jurnal de versuri și gânduri, împletite într-o fuziune de stiluri și abordări – îl descriu fidel pe autor drept un om echilibrat, dinamic, un familist și un patriot total angajat în misiunile vieții sale: de tată și soț și de român monarhist convins.

Cu Iulian Gamentz, cititorii și prietenii se pot întâlni cu ocazia lansărilor la Bibilioteca Județeană ”Marin Preda” din Alexandria, pe 14 mai, orele 17:30 ; la ”Ateneul din Iași” pe 15 mai, orele 17:00 ; la ”Casa Radio România” din  Cluj, pe 16 mai, orele 18:00; la Biblioteca Județeană ”ASTRA” din Sibiu, pe 17 mai, orele 18:00 și la Librăria ”Seneca Anticafe” din București, pe 18 mai, orele 18:00. De asemenea, prietenii virtuali și nu numai ai autorului, îl vor putea urmări zilnic, începând din 1 mai, pe contul său de Facebook – Julian Gamentz, unde va posta zilnic un preambul introspectiv – ”Dialogul cărții cu autorul”- al celor mai relevante fragmente din cărțile lansate -.