Şapte curţii inundate, în Zimnicea, şi 4.000 de locuinţe fără curent electric, în urma precipitaţiilor căzute în ultimele ore

S-au rupt norii peste oraşul Zimnicea. În urma precipitațiilor abundente înregistrate astăzi după amiază, şapte curți au fost inundate, apa amenințând să pătrundă şi în locuințele oamenilor.

Potrivit ISU Teleorman, pentru apei și restabilirea stării de normalitate, la fața locului acționează două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, un echipaj de la Detașamentul Alexandria și o echipă a SVSU Zimnicea, cu patru motopompe transportabile.

Cele șapte gospodării inundate se află pe străzile Cuza Vodă (2 curți), Agricultori, Speranței, Romană, Ștefan cel Mare și Apusului.

Conform informaților primite de la operatorul de distribuție a energiei electrice, în acest moment șase echipe tehnice acționează pentru remedierea problemelor apărute la cinci localități (Bujoru, Pietrosani, Bragadiru, Costesti și Vanatori), cu un număr de aproximativ 3955 de abonați afectați.

RECOMANDĂRI:

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Infotr.ro