Salarii de LUX la primăria Roşiori! Primarul Cârciumaru are un venit de bază de 123 de milioane, iar viceprimarul Savu Piper, de numai 105 milioane

Valerică Cârciumaru, primarul din Roşiorii de Vede, şi Cristina Savu Piper, viceprimarul municipiului, sunt plătiţi regeşte. Noua lege a salarizării le-a adus beneficii la care nici nu au visat. De la începutul anului, banii nu mai sunt o problemă pentru cei aleşi să conducă urbea, indiferent de pretenţiile dumnealor. Lunar, i-au o poală de bani, iar dacă au “norocul” ca bancomatul să le elibereze “hârtii” de 50 de lei, le trebuie „ajutoare” pentru a-i duce acasă.
Conform documentului, indemnizaţia primarului Valerică Cârciumaru ajunge la 123 de milioane de lei vechi, iar remuneraţia viceprimarului Cristina Savu Piper sare de 100 de milioane de lei vechi.
Nici oamenii de bază din unitatea administrativ teritorială nu au grija zilei de mâine. Astfel, secretarul municipiului pleacă de la un salariu de bază de 85 de milioane de lei vechi, arhitectul şef, de la aproximativ 82 de milione de lei, iar directorul executiv, şefii de serviciu sau de birou încasează lunar sume cuprinse între 70 şi 80 de milioane de lei vechi.
Unitatea administrativ teritorială a prezentat şi lefurile angajaţilor din Compartimentul Asistenţă Medicaă Comunitară şi Asistenţă Medicală în unităţile de învăţământ. Aşa am aflat că un medic “mai tinerel”, cu o jumătate de normă, primeşte în jur 40 de milioane de lei, iar venitul unui asistent medical principal poate ajunge la 52 de milioane de lei vechi. Ceva mai greu o duc infirmierii. Pentru munca prestată, aceştia obţin lunar cam 20 de milioane de lei.
La polul opus, aşa cum se întâmplă în fiecare primărie sau instituţie publică, se găsesc muncitorii calificaţi sau necalificaţi, şoferii, îngrijitorii sau paznicii. Potrivit noii grile de salarizare, venitul acestora porneşte de la 27 de milioane de lei şi poate ajunge la 29 de milioane de lei vechi.