REVOLTĂ, la Scrioaștea! Părinții cer demiterea directorului Pîrvulețu Angelica, pe motiv că a pus în pericol viața elevilor

Caz fără precedent, în județul Teleorman. Elevii din Brebina și Cucuieți nu au putut ajunge la orele de curs, din cauza faptului că microbuzul școlar „a fost tras pe dreapta” și lăsat fără numerele de înmatriculare. Miercuri, la primele ore ale dimineții, polițiștii de la rutieră au oprit în trafic microbuzul școlar pentru verificări. În urma controlului, oamenii legii au descoperit că autoturismul nu are drept de circulație pe drumurile publice, pentru că nu deține licență de transport. Cu alte cuvinte, conducerea unității școlare, din inconștiență sau din lipsă de interes, a pus în pericol viața a peste 100 de elevi de gimnaziu, care fac zilnic naveta între școală și casă.

În momentul de față, situația elevilor din cele două sate este critică. De trei zile, mulți dintre ei nu au mai ajuns la școală. Și nici nu vor ajunge curând! Părinții, din cauza resurselor financiare reduse, nu-și permit să scoată bani din buzunar pentru a plăti transportul copiilor. Aceștia spun că, în toată povestea, singura vinovată este directoarea Pîrvulețu Angelica și cer Inspectoratului să o demită de urgență.

Contactat telefonic, directorul Pîrvulețu Angelica Daniela a încercat să scoată castanele din foc cu mâna agentului de poliție. Cadrul didactic a precizat că nu știe motivul pentru care au fost retrase plăcuțele de înmatriculare, deoarece polițistul nu a întocmit un proces verbal. Directorul a mai precizat că, personal, a mers la sediul Poliției din Roșiorii de Vede, acolo unde a încercat să obțină informații suplimentare, dar, pare, că nu a înțeles nimic din explicațiile date de oamenii legii.

Despre situația umilitoare în care sunt puși elevii a fost informat și Inpectoratul Școlar Județean Teleorman. Mai marii învățământului din județ…au luat notă! Și cam atât. Soluții pentru transportul elevilor la unitatea de învățământ nu prea există. În consecință, mulți dintre ei vor rămâne în urmă cu materia.

Conform IPJ Teleorman, autoturismul a rămas fără plăcuțele de înmatriculare, din cauza faptului că nu avea licență de transport. Potrivit sursei citate, în urma verificărilor, conducătorul auto nu avea niciun document personal asupra lui.

Referitor la întocmirea procesului verbal de contravenție, purtătorul de cuvânt al Poliției Teleorman a precizat că, în astfel de cazuri, procesul verbal de contravenție se trimite prin postă la adresa proprietarului microbuzului.

În cauza respectivă, Școala Gimnazială din Scrioaștea a primit o amendă de 9.000 de lei iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 870 de lei.