Revoltă la Ambulanţa Teleorman! Salariaţii cer revocarea ordinului prin care managerul Cristi Popescu a fost înlocuit

RPeste 100 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă din Alexandria, Roşiori, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle s-au adunat în această dimineaţă, în curtea instituţiei, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de managerul Cristian Popescu. Asistenţii medicali şi ambulanţiei sunt nemulţumiţi de decizia ministrului Pintea prin care actualul manager a fost înlocuit. Deocamdată, înlocuirea s-a făcut doar telefonic, informaţia fiind transmisă de către directorul Compartimentului Juridic din Minister, fără ca pe adresa instituţiei să ajungă un document oficial. Mai mult, ministerul a cerut ca interimatul să fie asigurat de către directorului medical, însă această funcţie este vacanta de mai bine de trei ani. În atare condiţii, ministrul Sorina Pintea şi-a cam dat singură cu „strângu-n dreptul”. A semnat un ordin de înlocuire, fără să găsească un înlocuitor! De mai bine de o săptămână, spun oamenii, documentul zace prin sertare, deoarece Ministerul nu are soluţii.

Surse din cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman au afirmat că Sorina Pintea vrea să pună în funcţie un om de la Bucureşti sau din alt judeţ, deoarece, în Teleorman nu există o persoană care să îndeplinească toate criteriile prevăzute de lege! Potrivit declaraţiei salariaţilor, favorită pentru ocuparea postului ar fi o “domnişoară doctor, angajată în minister“, care ieri, la ceas de seară, ar fi ajuns deja în judeţ, pentru a se familiariza cu locul.

“Ca la români! Când totul merge bine, vine cineva şi distruge. Consider că este o decizie aberantă a Ministerului. Peste 95% dintre angajaţii Serviciului de Ambulanţă au semnat un tabel prin care cer revorcarea ordinului de înlocuire”, a afirmat un asistent medical.

Mangerul Cristian Popescu nu a vrut să comenteze decizia Ministerului Sănătăţii.