Radu Marin, fost consilier local şi „patron” al fabricii de pâine din Roşiori, declarat incompatibil. Politicianul a semnat contracte cu primăria în valoare de 7 miliarde de lei vechi

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 15 foști și actuali aleși locali.

Printre persoanele vizate de inspectorii de intregritate se află şi Radu Marin, unul dintre cei mai longevivi consilieri locali din municipiul Roşiorii de Vede. În luna martie, acesta a renunţat la funcţie, motivul fiind tocmai ancheta pe care ANI o demarase cu privire la activitatea sa.

Inspectorii de integritate spun că în perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012 – 2016 și 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deține calitatea de acționar și funcția de administrator – președinte al Consiliului de Administrație, a încheiat și derulat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria municipiului Roșiorii de Vede și cu cinci instituții subordonate Consiliului Local, în valoare de 692.707,28 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Radu Marin a depus un punct de vedere, la dosarul de evaluare, ăn exercitarea dreptului său la apărare.

Infotr.ro