(Puțin pamflet) Ady face pipi pe el însuși de frica DNA!

Scurt și cuprinzător. Adrian (Ady) Simionescu a ajuns deputat de Teleorman grație rubedeniei cu Marian Fișcuci. Adicătelea, o ține pe sora acestuia. Sunt cumnați. Fișcuci e „mâna dreaptă” a lui Dragnea. În familie, cum s-ar zice.
Înalt ca o beldie, cu glume proaste la purtător, îi plac șprițul lung și chefurile. Tot lungi. Până se face lat. Irascibil, bolborosind cuvinte fără înțeles, face politică pe genunchi. Dar de unde nu e, nici…partidul nu-ți cere! Important este să fii „soldat credincios”. Să strângi voturi în desagă. Alea sunt importante.
Pai, Ady este și un vestit om de afaceri în Turnu Măgurele. BCA-uri, tractoare, tractorașe, Klass-uri și câte și mai câte. Dar ca să ai notorietate și să fii șmecher, musai ca DNA-ul să-ți calce un piculeț pe urme. Nu mult. Așa i s-a întâmplat și chefliului. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale într-o afacere cu cumnățelul lui drag, Marian. Eh, nu mare lucru! Acolo, niște evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. A creat și el, vorba unui coleg de breaslă, o… „verigă fictivă”! Păi, dacă e inginer, nu trebuie să se priceapă la…inginerii financiare?! Altfel, ce să facă cu ditamai dipoma de studii superioare?! Se zice că se juca cu bac-ul pe Dunăre, achiziționa din spațiul intracomunitar niște „amărâte” de utilaje agricole, le trecea la vecinii noștri bulgari, ca apoi să le revândă unor societăți românești. Hocus-pocus! Și uite așa, îi râdea puțin în nas fiscului!
Îndată ce DNA va clarifica dosarul, Simionescu trebuie să se prezinte la instanțele judecătorești. Ce-o fi, o să aflăm. Cât e el de mare, l-a cuprins frica. Nu e de joacă. În astfel de cazuri, Doamne ferește, poți face pipi pe tine însuți! Măcar pe-un crac al pantalonului. Mai contează?!
Sper ca teleormănenii să se gândească bine înainte de a ștampila buletinul de vot, în toamnă. Să se intereseze de fiecare candidat în parte. Al cui cumnat este, de ce a fost propulsat. Numai așa se poate „destructura” famiglia.
De politică, nu-i mai arde lui Adrian. Îi ajung atâtea drumuri la București, departe de casă, cu povara dosarului penal pe cocoașă. Ar dori liniște. Ar da orice pentru asta. Dar, tată, înainte de a avea liniște, trebuie să plătești!

Liviu B.