PSD Teleorman: Drumuri modernizate în satele teleormănene


Unul dintre obiectivele prioritare asumate de Partidul Social Democrat prin programul de guvernare îl reprezintă dezvoltarea și modernizarea localităților rurale.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, 51 de comune din județul Teleorman au primit fondurile necesare pentru finanțarea a 61 de proiecte de modernizare a drumurilor de interes local. Prin implementarea acestor proiecte vor fi modernizați circa 360 km de drum, iar valoarea totală a investițiilor este de 327,91 milioane lei. Astfel, în jur de 125 000 de cetățeni ai județului vor beneficia de drumuri asfaltate și ulițe pietruite.

Pâna acum, au fost finalizate lucrările la circa 110 km de drumuri de interes local din 16 comune ale județului, iar în prezent sunt în curs de derulare 44 de proiecte.

Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, reprezintă principala sursă de finanțare pentru proiectele de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și socio-educativă. Însă cel mai mare beneficiu al programului este acela că poate aplica și primi finanțare orice localitate, de la municipii și orașe, până la cele mai mici comune din țară. Recunoscut ca cel mai amplu proiect de dezvoltare locală, PNDL este un proiect creat de Liviu Dragnea în perioada în care s-a aflat la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și susținut de Partidul Social Democrat.