Proiectul Ucenic Electrician se extinde și în Teleorman. Elevii din județ se pot înscrie la Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria 

Dacă ești din judetele Teleorman, Argeș, Dolj sau Gorj și îți doresti o carieră în domeniul energetic poți alege să faci și tu parte din generația de electricieni a viitorului, prin intermediul proiectului Ucenic Electrician. Primul pas este să te înscrii pe 15, 18 sau 19 iunie la secția cu profil electric a Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, Liceului Tehnologic Astra din Pitesti, Colegiului Tehnic Energetic Craiova sau Liceului Energetic Targu Jiu.

 De ce sa alegi si tu aceste clase?

Printre beneficiile de care te poți bucura și tu, și de care Ucenicii Electricieni se bucură deja de 2 ani sunt:

  • Burse lunare de studiu
  • Laboratoare electrice moderne
  • Stagii de practică în cadrul companiei Distribuție Oltenia
  • Un specialist Distribuție Oltenia desemnat pentru fiecare județ
  • Dezvoltare personală prin coaching cu formatori ai Asociației ROI
  • Participare la acțiuni de voluntariat alături de reprezentanții Distribuție Oltenia
  • Posibilitatea de a concura la competiții organizate cu și pentru Ucenicii Electricieni.

La încheierea anilor de studiu te vei bucura atât de cunoștințe teoretice și experiențe practice, precum și de posibilitatea de angajare în cadrul Distribuție Oltenia.

Proiectul Ucenic Electrician a pornit din dorinta operatorului Distribuție Oltenia de a oferi condițiile propice pentru a face performanță în domeniul energetic, elevilor care își doresc o meserie de profil.

74 de Ucenici Electricieni deja se bucura de beneficii!

Începand cu 2016, elevii claselor cu profil electric de la Liceul Tehnologic Astra din Pitești și Colegiul Tehnic Energetic Craiova, respectiv din anul 2017 cei din Liceul Energetic Targu Jiu au avut ocazia sa faca parte din generatia de electricieni pregatiti de operatorul Distributie Oltenia pentru a avea toate conditiile pentru a face performanta in domeniu.

În acest an școlar proiectul Ucenic Electrician se extinde și în județul Teleorman. În colaborare cu Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria și Inspectoratul Scolar Județean Teleorman, elevii vor avea posibilitatea de a se înscrie la calificarea electrician exploatare medie și joasă tensiune.

In acest an a avut loc prima editie a Trofeului Ucenicului Electrician la care au participat elevii claselor sustinute de Distributie Oltenia la: Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Liceul Tehnologic  Astra din Pitesti si Liceul Energetic Targu Jiu, care s-au calificat la proba teoretica a competitiei. Acestia au sustinut proba teoretica acasa, de unde s-au evidentiat cate 3 elevi din fiecare clasa.

Ulterior, proba practica s-a organizat la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova, unde toti elevii au urmat exemplul Trofeului Electricianului – competitie de traditie organizata pentru electricienii Distributie Oltenia de 39 de ani. Comisia pentru Trofeul Ucenicului Electrician a fost formata din cei 3 specialisti Distributie Oltenia care au avut si rolul de indrumator pe parcursul anului scolar.

Pentru cele 3 licee proba practica a fost gandita impreuna cu profesorii coordonatori, tinandu-se cont de materia parcursa si bazandu-se foarte mult pe folosirea Trusei electricianului – material oferit la inceputul anului de catre Distributie Oltenia, pentru fiecare clasa formata.

Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician, accesati https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician