Prognoza METEO pentru Teleorman, în perioada 17-30 septembrie. De duminică vremea se răcește și vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității un raport privind estimarea evoluțiilor valorilor termice și a precipitațiilor în perioada 17-30 septembrie 2018.

Potrivit documentului, în județul Teleorman, până sâmbătă, 22 septembrie, vremea va fi frumoasă și caldă. Valorile diurne vor fi tot
mai ridicate de la o zi la alta, iar, în medie regională, maximele se vor încadra între 25 și 29 de grade. Temperaturile minime vor fi între 11 și 13 grade. După data de 22 septembrie, vremea se va răci, astfel că în cea de a doua săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va fi între 21 și 25 de grade, iar a minimelor între 9 și 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 23 și 30 septembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.