Prognoza METEO pentru județul Teleorman, în perioada 10-23 septembrie. Ploi pe arii restrânse, vreme călduroasă

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității un raport privind estimarea evoluțiilor valorilor termice și a precipitațiilor în perioada 10-23 septembrie 2018.

Potrivit documentului, în județul Teleorman, în zilele din intervalul de referință, temperaturile se vor situa peste cele normale în luna septembrie, cu medii ale valorilor diurne de 26…29 de grade, iar în perioada 14-16 septembrie vremea va fi chiar călduroasă;
minimele nocturne vor fi în general mai mari decât norma perioadei și se vor situa între 12 și 17 grade, mediat regional. Doar în primele zile, vor fi valori (atât maxime, cât și minime) apropiate de cele climatologic specifice datei, în special în nordul și în estul regiunii.
La începutul intervalului, pe spații restrânse vor fi ploi slabe, trecătoare. Estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru ploi locale în perioada 17-19 septembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.