Profesorii din Teleorman ies în stradă. Cadrele didactice vor protesta în fața Casei de Cultura din Alexandria

Profesorii, învătățorii și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din Teleorman vor ieși în stradă. Sindicatul „SPIRU HARET„ Teleorman anunță că marți, 12 februarie, timp de o oră și jumătate, între 10:00-11:30, vor desfășura o acțiune de protest pe platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria. Anterior, reprezentanții Sindicatului au cerut autorizație pentru pichetarea Prefecturii. Însă, primăria Alexandria și Jandarmeria au refuzat.
Profesorii cer Ministerul Educației Naționale să renunțe la intentia de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor de unități de învățământ.
Sindicaliștii mai spun că Ministerul, ca administrator al programului de salarizare EDUSAL, este obligat să ia măsurile necesare pentru plata tuturor orelor la plata cu ora desfașurate de membrii nostri de sindicat, plata orelor la plata cu ora din programul Școala altfel efectuate de membrii noștri de sindicat și plata sporului de uzură neuropsihică tuturor categoriilor de personal din sistemul educațional.

Printre nemulțumiri se mai află și dimensionarea costului standard/elev, astfel încât să răspundă tuturor nevoilor educaționale ale elevilor, în momentul acesta existând unități de învățământ care nu au paznici, pedagogi,administratori, îngrijitori, fochiști etc.