Procurorul roșiorean Manache Florin a fost repus în funcție. CSM a decis încetarea suspendării activității

Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea suspendării din funcție a lui Manache Florin, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, ca urmare a achitării definitive, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Anul trecut, pe 7 aprilie, procurorul roșiorean fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de către magistrații Curții de Apel București. Luna acesta, pe 12 noiembrie, judecătorii ICCJ au admis apelul formulat de Florin Manache și au decis achitarea acestuia sub aspectul săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu și pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului.

În urmă cu trei ani, pe 1 iulie 2015, procurorii Direcției Naționale Anticorupție spuneau că “Manache, de conveniență cu inculpatul Udrică, şi-a exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, acţionând pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia din urmă, în sensul că a readministrat probatoriul, dirijând în mod voit declaraţiile martorilor în scopul disculpării persoanei faţă de care se efectuau cercetări. Astfel, prin ordonanţa din 30 octombrie 2014, Manache a dispus clasarea cauzei faţă de Ionel Udrică, căruia i-a procurat un folos necuvenit, constând în pronunţarea unei soluţii de netrimitere în judecată şi restituirea permisului de conducere, cu consecinţa atingerii grave a interesului general de înfăptuire a justiţiei şi implicit intereselor legitime ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede”.