Primarul Nicolae Bădănoiu, achitat în dosarul în care a fost acuzat de “luare de mită”. Decizia este definitivă

După mai bine de doi ani și jumătate de procese, Nicolae Bădănoiu, primarul orașului Videle, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de “complicitate la luare de mită”, alături de fostul viceprimar Nedelcu Marius. Decizia este definitivă.

Miercuri, 30 ianuarie, magistrații de la Curtea de Apel București au admis apelul declarat de inculpatul Bădănoiu Nicolae împotriva sentinţei penale nr. 71 din data de 10.05.2018 a Tribunalului Teleorman – Secţia Penală.

„Desfiinţează sentinţa apelată şi, rejudecând: achită pe inculpatul Bădănoiu Nicolae pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită. Respinge ca nefondat apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA împotriva sentinţei penale nr. 71 din data de 10.05.2018 a Tribunalului Teleorman – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr. 2438/87/2016. Definitivă”, se arată în soluția instanței.

În primă instanță, la Tribunalul Teleorman, Nicolae Bădănoiu a fost condamnat la trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi. Totodată, instanța de judecată a mai stabilise ca măsură complementară interzicerea unor drepturi, cum ar fi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii (aceea de primar) și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 4 ani.