Primarul din Siliștea, destituit din funcție. Prefectul a numit interimar un vice plecat de o jumatate de an!

Incredibil, dar adevărat! În cel mai hulit județ din România, prefectul de Teleorman, Florinel Dumitrescu, a ridicat prostia la nivel de virtute. Printr-o decizie luată la „lumina lămpii”, semnată chiar de mâna domniei sale, a numit în funcția de primar al comunei Siliștea un ins care nu mai are atribuțiile de viceprimar, încă din luna februarie!

Situație fără precedent în județul Teleorman. Săptămâna trecută, Marin Alexandru, primarul comunei Siliștea, a fost destituit din funcție de către prefectul județului Teleorman. Decizia vine ca urmare a unei hotărâri definitive dată de Înalta Curte de Casație și Justiție prin care a fost găsit cu niscai bube-n cap. Adică, incompatibil. Până aici, totul pare ca la carte. Prefectul Florinel, în urma hotărării Curții Supreme, a fost obligat să emită decizia de încetare a mandatului de primar înainte de termen. Zis și făcut! Numai că, din lipsa unor informatii actualizate, ca să nu spunem altfel, Prefectura Teleorman nu a știu cine trebuie să preia mandatul de primar. Cu alte cuvinte, prin decizie semnată de către trimisul Guvernului în teritoriu (SIC!), în funcția de primar interimar a fost  numit Stoica Marinel, individ destituit din calitatea respectivă, încă din luna februarie a anului curent, ca urmare a unei decizii dată de ICCJ prin care a fost găsit incompatibil.

După gafa de proporții, semnalată de către un funcționar din primăria Siliștea, prefectul Florinel Dumitrescu și-a dat seama de prostia făcută și a dres busuiocul. A doua zi, a anulat decizia, numind în funcție pe actualul viceprimar Cristu Stelian!

În consecință, la Siliștea vor avea loc alegeri anticipate pentru funcția de primar. Unele surse spun că cetățenii din comună vor fi chemați la urne, odată cu alegerile europarlamentare.