Primarul din Cosmeşti, Cristian Mincă, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

2255
0
Share:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

MINCĂ CRISTIAN-MARIUS, la data faptei primar al comunei Cosmești, județul Teleorman, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 2011-2014, inculpatul Mincă Cristian-Marius, în calitatea menționată mai sus, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente falsificate (hotărâri ale consiliului local, procese verbale de recepție finală etc.), în scopul de a accesa în mod injust, în cadrul schemelor unice de plată, ca mecanism de susținere a producătorilor agricoli, fonduri nerambursabile de întreținere a pajiștilor comunale.
Prin aceste demersuri, au fost obținute, pe nedrept, în numele Consiliului Local Cosmești, finanțări nerambursabile, în sumă totală de 332.884 lei.
Până în acest moment Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Share: