Primarul Ciprian Ciuperceanu: “ Este vital să avem profesionişti care să ne salveze vieţile în situaţii neprevăzute”

884
1
Share:

Ieri, 6 octombrie, în prezenţa prim adjunctului IGSU, colonel Radu Cristian, a şefului ISU Teleorman, colonel Stancu Marius, a primarului Ciprian Ciuperceanu şi a oficialităţilor judeţe şi locale a fost operaţionalizat Punctul de lucru al pompierilor militari din comuna Drăgăneşti Vlaşca. Cu o investiţie de peste 150.000 de euro, mare parte din bugetul local, în Punctul de lucru, de departe cel mai modern din judeţ, vor activa şapte subofiţeri şi paramedici, subunitatea fiind utilată cu o autospecială cu apă şi spumă şi o Ambulanţă SMURD.

“Am dat gir unei asemenea investiţii pentru că este de o importanţă vitală să avem în comuna noastră o echipă de profesionişti care să ne salveze la timp vieţile şi bunurile, în caz de nevoi, de situaţii neprevăzute sau de dezastre naturale. Ca edil, pun mai presus de orice interesul cetăţenilor, viaţa şi traiul acestora. Consider că preveţia şi prompta intervenţie a pompierilor şi a echipajelor SMURD trebuie să fie prioritatea numărul unu, în fiecare localitate”, a declarat Ciprian Ciuperceanu, primarul comunei Drăgăneşti Vlaşca.

Operaţionalizarea Punctului de lucru, spun reprezentanţii ISU Teleorman, va reduce timpii de răspuns  la diferite intervenţii cu un procent între 50 – 95% faţă de cei actuali.

Totodată, la baza înființarii punctului de lucru a stat și evoluţia din ultimii ani a fenomenelor meteorologice periculoase ale căror manifestări au fost dintre cele mai variate: înzăpeziri, blocarea căilor de acces, creşterea numărului incendiilor de mirişti si vegetaţie uscată.

“Apreciem că acest Punct de lucru din localitatea Drăgănești Vlașca este, în principal, rezultatul implicării autorităților locale și județene, fapt pentru care le mulțumim pentru toate demersurile pe care le-au realizat în vederea operaționalizării acestei subunități de intervenție, care de astăzi va fi mult mai aproape de cetățeni. Vorbim de un număr de 11 localități (Drăgănești Vlașca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvași, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari și Valea Cireșului), cu o populație de aproape 12000 de persoane și o suprafață de cca. 25000 de ha”, a precizat colonelul Stancu Marius.

Share: