Primar din Teleorman, condamnat la un an de închisoare pentru conflict de interese

Marin Alexandru, primarul comunei Siliştea, a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese şi obligat la plata sumei de 350 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Anul trecut, acesta şi-a recunoscut vinovăţia şi a încheiat un acord cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Magistraţii au decis să suspende condiţionat executarea pedepsei rezultante de 1 an de închisoare pe durata unui termen de încercare de 3 ani, cât şi executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Totodată, instanţa atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor referitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe durata termenului de încercare.

”Condamnă pe inculpatul Marin Alexandru la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese (fapta din 25.07.2012). Condamnă pe inculpatul Marin Alexandru la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese (fapta din 28.02.2013). Condamnă pe inculpatul Marin Alexandru la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese (fapta din 26.04.2013). În baza art. 33 lit.a şi art.34 lit.b C.pen. 1969, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului Marin Alexandru pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de 1 an închisoare”, se arată în soluţia instanţei.

Comments are closed.