Preşedintele Eugen Tomac, la Alexandria: Dragnea, cu mustaţa sa fină, a reuşit să ne corupă doi senatori. Astfel, ne-a desfiinţat grupul de la Senat

Partidul Mișcarea Populară nu va avea reprezentanți în secțiile de votare, la Referendumul din 6-7 octombrie. Prezent la Alexandria, președintele Eugen Tomac consideră că decizia Guvernului este una gravă și vine ca o răzbunare din partea actualului Executiv.

La conferința de presă desfășurată la sediul formațiunii politice au mai participat Adrian Florescu-președintele PMP Teleorman, vicepreședintele Cătălin Bulf, primarul din comuna Mavrodin-Stan Nicolae, vicepreședinții Marian Popa și Nicușor Ionescu și secretarul general Costică Berechet.

“Mă bucur că am revenit în Alexandria. Profit de această ocazie pentru a vă spune că nu am crezut vreodată că România poate ajunge pe muchia prăpastiei. Zilele trecute s-a întâmplat un lucru foarte grav, când un premier marionetă, cum este doamna Dăncilă, a decis să sancționeze un partid politic pentru că suntem extrem de clari în ideile pe care le comunicăm, cu privire la activitatea guvernului. Este inadmisibil cum au modificat modul de organizare al referendumului, în ceea ce privește partea de reprezentare. Au interzis participarea la procesul electoral al Partidului Mișcarea Populară. Domnul Dragnea, cu mustața sa fină, a reușit să ne corupă doi senatori, pe care i-a luat în PSD, și astfel ne-a desființat grupul de la Senat. Modificarea a vizat direct PMP. Este un atac foarte grav, prin aceasta interzicând activitatea unui partid parlamentar. Am sesizat Avocatul Poporului, Comisia de la Veneția și așteptăm un răspuns din partea AEP. PSD folosește referendumul pentru a se răzbuna pe un partid care a cerut, după evenimentele din 10 august, o moțiune de cenzură la adresa guvernului”, a declarat președintele Tomac.

În cuvântul său, acesta a făcut referire și la modificările aduse Codului Administrativ, contestate de PMP la CCR, de unde așteaptă un răspuns. “Nu suntem de acord cu pensiile speciale acordate parlamentarilor, președinților și vicepreședinților de CJ și primarilor. Noi vrem ca toți românii să beneficieze de pensii decente. Cu alte cuvinte am cerut desființarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția veteranilor de război, foștii deținuți politici sau militarii care au luptat în teatrele de război”, a mai spus Eugen Tomac. Președintele PMP a mai precizat că la nivelul întregii țări s-au strâns peste 800.000 de semnături, în cadrul campaniei “Alegem primarul din două tururi”.