Premieră în justiția din Teleorman! Un bărbat din Nenciulești a fost trimis în judecată după ce a ucis un cal

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria au finalizat dosarul și au decis trimiterea în judecată a unui bărbat din Teleorman, acuzat că a omorât un cal. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alexandria în data de 5 septembrie, iar magistrații urmează să stabilească primul termen al procesului. Persoana învinuită va fi judecată pentru încălcare articolului 25 din legea 205/2004 privind protecția animalelor, și anume uciderea animalelor cu intenție și fără drept. Stoica N, proprietarul cabalinei, s-a constituit parte civilă în proces. Cere daune în valoare de 200 de milioane de lei vechi. Cabalina era din rasa Frizian. Dacă va fi găsit vinovat, Crăciun F, bărbatul care locuiește într-o comună de lângă Alexandria, riscă până la un an de închisoare.

Întreaga poveste a avut loc pe islazul comunal din Mavrodin. În dimineața zilei de 31 mai, proprietarul și-a găsit animalul ucis. A anunțat poliția, iar oamenii legii au deschis un dosar penal. Aveau toate indiciile că la mijloc este vorba de o mână criminală. Din raportul medicilor veterinari a reieșit că animalul a fost înjunghiat cu 15 lovituri de cuțit. Imediat, polițiștii din Mavrodin au început cercetările, având un cerc de suspecți. Mai mult, suspectul principal a fost dus la Giurgiu și testat cu detectorul de minciuni. Pus în fața probelor adunate de oamenii legii, bărbatul din comuna Nenciulești și-a recunoscut fapta.

Potrivit legii, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda uciderea animalelor, cu intenție, fără drept iar în cazul condamnării pentru una dintre infracțiunile prevăzute la alin. (1), instanța poate dispune ca pedeapsă complementară interdicția de a deține animale pentru o perioada de la un an la 5 ani.

Conform portalului just.ro, este singurul caz din județul Teleorman în care un cetățean este trimis în judecată pentru omorârea animalelor.