Polițiștii din Alexandria, pe urmele lui DOREL. Au amendat un “scandalagiu” , deși acesta era la sute de kilometri de locul incidentului

Despre pățaniile polițiștilor din Teleorman s-a mai scris. Că, în unele situații, oamenii legii acționează după cum le dictează singurul neuron aflat la mansardă, e de notorietate. Însă, atunci când amendezi un cetățean, doar că cineva vrea să își bată joc de tine și îți dictează un nume… la mișto, este prea mult.

Așa s-a întâmplat zilele trecute, când polițiștii din Alexandria, adunați în haită, au fost ‘invitați” să aplaneze un conflict. O mică bătaie între bărbați! Sosiți la fața locului, oamenii legii i-au luat la întrebări pe… beligeranți, solicitându-le datele de identificare. La un moment dat, unul dintre cetățenii implicați în conflict le-a dat “tablagiilor” un nume. Fără să verifice dacă datele sunt reale, cu adresă și CNP, polițistul, mândru de isprava sa, a întocmit proces verbal de contravenție. Doar 5 milioane de lei vechi pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Însă, la numai câteva zile, un alt cetățean, cu un nume asemănător, care, în momentul scandalului, era plecat din județ, la sute de kilometri, în județul Constanța, s-a trezit cu procesul verbal în cutia poștală. Bulversat, omul s-a prezentat la sediul Poliției din municipiul Alexandria, în speranța că va primi o explicație. A plecat așa cum a venit. Niciunul dintre polițiști nu a dorit să-și asume un caz destul de complicat. În consecință, după câteva ore petrecute în mizerabilul sediu al Poliției Alexandria, asumându-și tot felul de declarații, cetățeanul a scăpat de o povară. De povara unor indivizi “tresați” la apelul bocancilor și pentru care nobila meserie de polițist a fost, este și va rămâne o mare necunoscută.