Percheziții în Teleorman, Ilfov și București, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul ar fi de 550.000 de euro

În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au desfăşurat o acţiune în scopul destructurării unei grupări specializate în evaziune fiscală, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 550.000 de euro.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, poliţistii specializaţi în investigarea criminalităţii economice – Iflov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Teleorman. Totodată au fost aduse la sediul poliţie şapte persoane pentru audieri.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada februarie-aprilie 2016, o societate având ca obiect de activitate reciclarea deşeurilor, controlată de trei persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, şi ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli şi servicii fictive, iar în acest fel si ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – Ilfov şi a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Teleorman.